skip to Main Content

COM QUE s’acaba l’any i a Revista Volum no volem ser menys que les revistes culturals més conegudes és hora de recordar els articles més rellevants que hem publicat el 2019. Un any que sens dubte serà important per Volum per ser el primer, el moment en què s’inicia aquesta aventura. Ens hem esforçat per oferir cada quinze dies escrits sobre temàtiques molt variades, sempre lligades d’una manera o altra a l’arquitectura, que fossin il·lustratives i entretingudes al mateix temps. Cal agrair la col·laboració de totes les persones que hi han ajudat, que des de punts de vista molt diversos han contribuït al debat arquitectònic i a entendre millor el paper decisiu de l’arquitectura a la societat. Així doncs, comencem el repàs!

En primer lloc destacarem aquells articles que ens han descobert maneres interessants de viure l’arquitectura; dibuixant-la, com fa l’Amèlia Mateos i els cada vegada més nombrosos sketchers urbans, o ensenyant-la als més petits, com fa Archikidz Girona amb tanta passió i enginy.

A través de la fotografia hem viatjat a l’Índia rural de la mà de la Clara Gromaches, i a la Barcelona de principis de segle XX abans de l’obertura de la Via Laietana, a través de l’exposició realitzada a l’Arxiu Fotogràfic. La mirada atenta sobre aquestes realitats tant llunyanes, per la distància en el primer cas i pel pas del temps en el segon, ens aporta estímuls necessaris per observar la nostra realitat amb diferents ulls. Precisament, l’Adriana Vázquez ens recordava la importància d’aquesta observació calmada i reflexiva per comprendre millor les coses.

Si hi ha hagut un tema arquitectònic que ha ocupat portades i ha obert informatius aquest any ha estat, malauradament, l’incendi de Notre Dame de París. L’Albert Mercader va reflexionar sobre l’allau d’opinions que van aparèixer immediatament sobre què calia fer a partir de llavors. Tothom va dir-hi la seva, amb més o menys encert.

També hem descobert o hem recordat algunes obres d’arquitectura genials, com la casa a Grècia de l’arquitecte Aris Konstantinidis o el centre Carré d’Art de Norman Foster a Nimes.

S’han abordat temes com la participació ciutadana o l’arquitectura “sostenible” i s’ha parlat força d’urbanisme. El doctor Ramon Brugada ens va aportar informació molt valuosa perquè tothom pogués formar-se una opinió en el debat actual sobre l’emplaçament del nou Hospital Josep Trueta a Girona. I també la ciutat de Girona ha aparegut de nou per parlar del futur del sector sud.

Tot això entre moltes altres coses, comentaris de l’actualitat i reflexions vàries. Aviat començarà una nova dècada i la Revista Volum ho farà amb tota l’energia del món. Amb novetats i amb noves idees per continuar creixent. Moltes gràcies a tu, lector, per ser-hi. ♦

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Back To Top