skip to Main Content

VOLUM

Volum és un espai on l’arquitectura és la protagonista. Neix amb la voluntat d’apropar-la a tothom, de parlar-ne i de descobrir-la a través de múltiples punts de vista. Neix, sobretot, d’una imperiosa necessitat. A les publicacions culturals i a la resta de mitjans de comunicació actuals l’arquitectura és sempre la gran oblidada. En canvi, la realitat ens mostra com afecta d’una manera molt important les nostres vides, ja sigui en el dia a dia, en el propi pòsit cultural, en com percebem l’entorn, en els profunds canvis que experimenten les societats, etc. Cal reivindicar el seu enorme poder de transformació. Cal fer visible i entenedora l’arquitectura. Aquests són els objectius d’aquesta aventura.

EDITORS

Albert Mercader Brosa

@AlbertMB

(Girona, 1991). Arquitecte. Com a estudiant, obté una menció honorífica a l’International Velux Award amb el projecte “Out, in“. El 2013 col·labora a l’estudi d’Álvaro Siza a Porto. Acabada la carrera, combina la pràctica arquitectònica amb tasques docents a la Universitat de Girona. Des del 2018 és col·laborador habitual del Blog de la Fundación Arquia.

Carles Sánchez Fernández

@Carless_arq

www.carlessanchez.com

(Girona, 1991). Arquitecte. Durant la carrera d’arquitectura col·labora amb els despatxos gironins RCR Arquitectes i Camps + Felip Arquitecturia. Cursa un any al Politecnico di Milano i acabada la carrera guanya la beca Arquia per treballar a l’estudi de Rafael Moneo a Madrid. Durant el curs 2015-16 combina l’arquitectura amb tasques docents a la Universitat de Girona.

COL·LABORADORS

Amèlia Mateos de la Higuera

Arquitecta urbanista. Màster en gestió urbanística i ordenació del territori. Ha treballat en el camp de l’urbanisme i en l’àmbit de l’administració pública al llarg de la seva carrera professional, llevat d’un període de dos anys entre 2007 i 2009 on va treballar al sector privat. Del 1987 al 2007 va treballar a la Direcció General d’Urbanisme de la Generalitat. Des del 2009 treballa a la Gerència Adjunta d’Urbanisme de l’Àrea d’Ecologia Urbana de l’Ajuntament de Barcelona.

Víctor Vázquez Balló

(Girona, 1994). Arquitecte en procés i sempre aprenent. Amant de les referències, sobretot les no tan directament arquitectòniques. Nascut i lligat al mediterrani de per vida. Ha col·laborat amb diversos estudis: Jordi Hidalgo Tané Arquitectura, Barozzi Veiga i ETB Estudio.

Adriana Vázquez Balló

(Empordà, 1989). Arquitecta formada a Girona. Curiosa i apassionada per la història recent i no tant. Actualment compagina l’activitat professional amb les tasques a l’AHCOAC – Girona, que mentrestant l’ajuden a complementar el doctorand sobre la figura de l’arquitecte suís Alberto Sartoris i la seva relació amb Girona i Catalunya.

mireia2

Mireia Reixach Ribas

(Girona, 1992). Arquitecta, compagina les seves tres passions: arquitectura, educació i disseny. Co-fundadora d’Archikidz Girona. Col·laboradora en despatxos d’arquitectura i actualment està de becària d’arquitectura al Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya en Restauració de patrimoni arquitectònic. Qualsevol moment és bo per viatjar, conèixer i descobrir l’arquitectura d’altres indrets.

clara pardo

Clara Pardo Gromaches

(Barcelona, 1990). Arquitecta per la UdG i La Sapienza Università de Roma. Durant la carrera s’especialitza en bioconstrucció i eficiència energètica i és becada per realitzar projectes de cooperació internacional en arquitectura a Marroc, Argentina, Xile i l’Índia. Combina la passió per l’arquitectura i la fotografia: un cop acabada la carrera estudia fotografia d’arquitectura i ciutat. Actualment treballa com a arquitecta, fotògrafa d’arquitectura amb la firma “Clara Gromaches” i professora visitant de fotografia a la UdG, a cavall de Barcelona/Girona/Índia.

Ramon Brugada Terradellas

(Banyoles, 1966). Cap de cardiologia de l’Hospital Dr. Josep Trueta i de l’Hospital de Santa Caterina de Girona. Professor catedràtic de Medicina i director de la Càtedra de Malalties Cardiovasculars de la Universitat de Girona. Al 2008 va ser nomenat director del Centre de Genètica Cardiovascular de l’Institut d’Investigació Biomèdica de Girona (IDIBGi).  Al 2011 va posar en marxa el laboratori de diagnosi de genética cardiovascular, laboratori de referència a Catalunya. Ha rebut nombroses distincions i premis , entre ells ICREA Academia i Acadèmic Numerari de la Reial Acadèmia de Medicina de Catalunya.

Foto Ac

Marina Antonella Pascale

(Buenos Aires, 1994). Arquitecta graduada de la UBA. Durant el 2018 va realitzar un intercanvi acadèmic a la UdG. Actualment està estudiant un Postgrau en Disseny d’Espais Interiors. Des del 2016 ha treballat en diferents projectes d’urbanització de barris vulnerables i avui en dia es troba treballant pel Gobierno de Buenos Aires en el projecte d’urbanització del Barrio 31. També forma part de la passantia d’Investigació de la UBA: Inclusión Urbana, que treballa en diversos casos de recuperació d’àrees urbanes degradades a les conques dels rius del Gran Buenos Aires.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Víctor Xaubet i Areales

(Mataró, 1987) Arquitecte vocacional des de ben jovenet. Protoarquitecte des del moment d’acabar la carrera a la UdG. S’interessa especialment per l’urbanisme i el fet social a les ciutats. Actualment està ampliant i modificant el seu projecte final de transformació i millora d’un barri degradat. Creu que l’arquitectura que vindrà serà més similar a l’art de bastir cases que no pas a la manera contemporània de dissenyar.

Back To Top